Summa summarum

Allmänt, Konserter, Resor / Backyard Babies, Björnsson, Brantevik, Bryan Adams, Chris Kläfford, Dregen, Eleine, Gaytenor, Hasse Andersson, Helgeåfestivalen, Ho Chi Minh City, Huskvarna Folketspark, Jul, Kaliffa, Kristianstad Rockfest, London, Malmö, Malmöfestivalen, Molly Sandén, Nyår, Pernilla Andersson, Phu Quoc, Plura, Rickard Söderberg, SRF, Saigon, Sarah Dawn Finer, Simrishamn, Sweden Rock Festival, Takida, The Hellacopters, The Sounds, Thåström, Timbuktu, Tobisvik Camping, Vietnam, Östersjöfestivalen / Permalink / 0
Snart har vi lagt året 2018 bakom oss.. Ett år som har bestått av ett par resor, några konserter, kärlek, ilska, glädje och oro.. Så som det skall vara, men lite mycket av ilska och oro, sådant jag vill slippa under 2019, men tror att det kommer att följa mig in i nästa år med.. Ilskan beror ju på någon som borde visa att h*n bryr sig, att h*n finns och vill stötta och hjälpa, men nej, egot vinner där och sig själv är det enda h*n tänker på.. Hade så gärna velat släppa denna person helt och hållet,  men svårt när det gäller närstående som blir sårade..
Men året har ju innehållit så mycket mer än ilska..
Så nu till allt kul jag ändå fått uppleva under 2018..
 
Jag startar från årets början.. Den 31/12 (okej, jag startar med 2017 sista dag) tog vi och satte oss på ett flygplan som tog oss till Vietnam, där vi befann oss i tre veckor.. Vi startatade med några dagar i Ho Chi Minh (Saigon).. En så cool stad.. Många miljoner mopeder som for omkring överallt, och det tog aldrig slut.. Men också en stad där man såg de stora klyftorna mellan de fattiga och rika.. Det finns blogginlägg från var dag från vår resa om ni scrollar tillbaka..
Vi åkte från Ho Chi Minh till ön Phu Qouoc där det blev mycket sol och bad.. Vi hade en fantastiskt härlig resa, men känner att det kanske inte är dit vi vill igen, men däremot är jag lite nyfiken på Vietnams fastland och dess natur, kanske vi tar en sådan resa en dag.. Men som sagt hade vi det underbart de tre första veckorna på detta året..
 
 
 
 
 
I februari kom första föreställningen/konserten.. Den åkte jag på tillsammans med min fina vän, Anna.. Och på scen stod underbart härliga Rickard Söderberg med sin fina föreställning Rickard Söderberg är Gaytenoren.. En föreställning som berörde.. Jag både skrattade, grät och blev förbannad.. Förbannad på att vi 2018 inte kommit längre, att det fortfarande finns folk som tycker att alla inte har lika värde..Men det lär nog dröja innan vi är så långt att vi trots olika sexualiteter och färger på skinnet anses som lika värda.. Tyvärr..

 
Så kom mars månad så var vi på 2 konserter.. Den ena hölls i Jämshögs kyrka av en lokal musiker och band, Björnsson med band.. En fin konsert med bra musiker, min bror spelade ju saxofon i bandet så jag måste ju säga att de var bra 😉🙃 Fast så klart tycker jag ju det, både att Ingvar Björnsson är bra och att bandet är bra..
 
 
Nästa konsert i Mars var i Malmö, denna stad som jag gillar så mycket, trots alla hemskheter som hänt där under året, hoppas det blir lugnare under 2019..
Denna gång var det Plura som stod på scen i hans föreställning En man av hjärtat.. En mycket bra berättelse om hans liv med bra musik.. 
 
 
April drog vi åter  till Malmö.. Denna gången för att bevittna en världsartist.. Lite mer känd utanför Sveriges gränser än de två som jag såg i februari.. Denna gången var det självaste Bryan Adams som stod på scenen.. Och så bra det var.. Han kan än gode mr Adams..

 
Maj var vi faktiskt inte på en enda konsert eller musikal eller resa, men däremot i Juni, för då är ju årets höjdpunt.. De som är bland de roligaste dagarna på året, men också som är bland de jobbigaste dagarna på året.. Sweden Rock Festival.. Där jag jobbar som fotograf åt Sweden Rock.. Jag jobbar massor dessa dagarna och i många timmar, men jag får också lyssna på otroligt bra musik, och också det som är mindre bra, och så får jag i fyra dagar umgås ganska tätt  med världens härligaste människor, de andra 4 fotograferna som fotograferar åt SRF, de jag lär mig massor av, de som jag jag skrattar med så jag nästan kissar på mig..
Massor av bra band som sagt, och mitt svenska favoritband stod på en av scenerna, Backyard Babies..
I år fick jag äran att se Iron Maiden, tyvärr fick jag inte komma in i scendiket och plåta dem, men det var otroligt att de kom till lilla Norje och spelade på just den festivalen som jag älskar..
 
 
 
Så kom Juli månad, och med den kom värmen.. Jisses vilken varm sommar vi hade, love it..
Men också så kom nästa festival som jag också fick äran att vara fotograf på, en mindre men otroligt mysig festival som ligger i Knislinge.. Helgeåfestivalen!!
Där fick jag åter äran att se Backyard Babies och en massa andra bra band som tex tAKiDA.. Har ni inte varit på denna festivalen så tycker jag verkligen att ni skall ta och upptäcka den, så mysig och härliga människor..
 
 
 
Veckan efter Helgeåfestivalen så var det dags för Kristianstad Rockfest, och vet ni vad, jag var en av deras fotografer 😜 Denna Rockfest är med en mysig liten festival, i år en dag men nästa år tror jag den skall vara i 2 dagar.. I år fanns bl.a fantastiska The Sounds och Eleine på scenen.. Kolla upp denna Rockfest om ni är intresserade av bra musik och gott umgänge på en picknickgräsmatta..
 
 
 
Och vi fortsätter med Juli.. I vecka 29 är det alltid Östersjöfestivalen i Karlshamn, i år var jag inte och fotograferade konserten som alltid är på onsdagen då festivalen startar, jag fick ingen ackreditering eftersom jag inte hade någon uppdragsgivare, så vet ni någon tidning eller websida som vill ha en rockfotograf så hojta till 😉
Men jag fotograferade däremot en annan dag, men bara för mitt eget intresse och på en gratiskonsert som befann sig i Rosengård i Karlshamn, på scen stod Chris Kläfford.. Han jag gillade mest på Idol förra året, och jag gillar honom än, så fantastiskt härlig röst och verkar vara en sådan härlig person..
 
 
Så blev det Augusti och semester även för mig.. Vi drog till mina svärföräldrars husvagn de har stående på Tobisviks camping i Simrishamn, där var vi i några dagar.. Men vi åkte även till Brantevik på konsert, tillsammans med vänner.. Denna gången var det Pernilla Andersson och Janne Schaffer som stod på scen.. Pernilla Andersson är en av mina favoritsångerskor, så den konserten var given att vi skulle på..
 
 
I Augusti var vi även i Malmö på konsert på KB.. Där spelade ett Amerikanskt rockband.. Vi såg dem för första gången för några år sedan när de var förband till AC/DC, och föll för dem direkt.. De var lika bra denna gången trots den otroliga värmen inne på KB.. Tyvärr har jag ingen bild på dem, men finns en filmsnutt på min instagramsida fotomaria_rock_pop_photo.. 
Dagen efter denna konserten åkte vi till London.. Där hade jag aldrig varit, och jag som älskar städer älskade så klart även denna staden.. Vi hade 4 härliga dagar som turister i denna vackra stad..
 
 
 
I augusti hände det lite, vi var snart tillbaka i Malmö, men bara över dagen den 15/8, då för att titta på en av Sveriges absolut bästa liveartist, Timbuktu, som spelade på Malmöfestivalen, vi såg även Kaliffa och Molly Sandén..
Timbuktu höll också en form av tal, önskar jag hade filmat det.. Handlade om rasismen som finns fortfarande än idag, som han har utsatts för och som han utsätts för.. Fruktansvärt att det fortfarande skall finnas, vi bor ju för tusan på samma jordklot, vi ser likadana ut inuti.. Vad fasen gör det vad för färg vi har på huden????
 
 
 
 
Ja vi fortsätter väl med Augusti.. Den 24/8 åkte vi upp till Huskvarna Folkets Park för att njuta av The Hellacopters och Joakim Thåström.. Jag gillar ju Dregen som ni säkert vet, och jag älskar båda banden han spelar i, och ett av dem är ju just The Hellacopters..
Thåström skall jag väl erkänna att jag inte är lika förtjust i, men han har några låtar som är riktigt bra.. Så jag är nöjd med även denna konsertupplevelsen..

 
 
Sista konserten denna sommaren var också i augusti, det var Hasse Andersson som stod för den.. Han stod på scenen under facket Metalls familjedag i Holje Park i Olofström.. Jag tog mig dit när regnet slutat och fick se en glad Hasse på scen..
 
 
September var det inga resor eller konserter, måste ju jobba ihop pengar med 😉 Fast min älskade sambo fyllde ju år, så vi hade lite kalas här hemma förstås, och det är ju alltid trevligt och roligt..
 
Oktober var det inte heller några konserter, men jag gjorde något annat kul.. Jag satt i en stol i 6 timmar och "plågades" med en tatueringsnål.. Jag har länge planerat denna tatuering som Ida Morbida Tattoo i Karlshamn fick göra, en tatuering av Dregen.. Och i mitt tycke blev den fantastisk, hon är så jäkla duktig..
 
 
 
I oktober fick jag också årets bästa nyhet.. Jag fick en mugg i present av min son och hans sambo, numera min favoritmugg, och i maj skall jag bli det de står på muggen..
 
 
November blev det däremot konserter.. Först konsert i Kristianstad, dit jag bara skulle skjutsa sonen, hans sambo och hans kompisar.. De skulle se ett band som heter The Dahmers och ett band som jag inte vet vad heter men sångaren är Daniel Romano, sonen frågade om jag ville följa med in, så klart att jag ville, att få umgås med ungdomarna är alltid trevligt, och kul att de vill ha med mig.. Bra båda två, men ingen bild tyvärr..
Den 30/11 var vi åter på konsert i Kristianstad, denna gång en julkonsert med The Refreshments och Nisse Hellberg.. Och detta var också riktigt bra.. 
 
 
Så kom årets sista månad, December.. Den startade vi med att åka med Metalls bussresa till Köpenhamn för att gå på julmarknad på Tivoli.. Vi var några vänner som gick lite i stan, åt gott och till sist hamnade på ett mysigt Tivoli, men så mycket folk.. Men trevligt och roligt var det..
 
 
Den 6/12 åkte jag ensam på konsert.. Patrick var inte hemma, och jag tänkte vad tusan, jag vill se denna konserten och den är på nära håll (åter i Kristianstad) och man pratar ju inte med den man är där med under konserten, så jo, jag åkte dit ensam.. Visst är det trevligare med sällskap, men musiken var lika bra för det.. Och denna gången var det Pernilla Anderssons julkonsert.. Hennes mellansnack är så berörande, de handlar ofta om hennes pappa som har Alzheimers.. Och alla hennes egna låtar handlar om hennes liv och upplevelser..
 
 
Konsertåret avslutades i fredags, 21/12, med ännu en julkonsert och än en gång i Malmö.. Då var det fantastiska Sarah Dawn Finer som höll i trådarna i sin julkonsert.. Hennes röst!! Hur bra är inte den.. Och hennes mellansnack var jäkligt roligt, hon har samma humor som jag..

 
Så har mitt konsertår sett ut.. Därimellan har det varit jobb, umgåtts med vänner och med mina älskade barn..
Oroligheter vad det gäller tex dotterns bil har funnits och finns, den hon kör har snart gjort sitt, och den hon köpte med hjälp av sin far vet vi inte om den funkar som den skall nu efter alla byten av diverse ting i den.. Den står hos oss och vi kör den med jämna mellanrum för att bromsarna inte skall "beka" ihop och att batteriet inte skall dö, och de korta sträckorna funkar den bra, så förhoppningsvis funkar den som den skall nu..

Julen har vi firat med min sida av familjen på julafton, underbart att ha båda mina älskade barn här hemma, liksom min bror med familj och min mor..
Juldagen firade vi med Patricks sida, och härligt att se bonusbarnbarnet Alice glädje över att vara i blickpunkten.. 
Båda dagarna var vi hemma hos oss.. På nyår blir det likadant, vi firar hemma hos oss med härliga vänner..

Nästa år har vi redan planerat in lite konserter, men det mesta av året är ett oskrivet blad.. Jag hoppas att året både blir bättre och minst lika bra som detta året.. Jag har både avskytt detta året och älskat det ❤️

Ett riktigt Gott Nytt År till er som orkat läsa ända hit!!

//Maria
 
 
Till top