Kyrkhult

Allmänt / Blekinge, Kyrka, Kyrkhult, Kyrkhults kyrka, Minnen, Södersjön, Tulseboda Brunn / Permalink / 0
Idag kände jag att jag behövde rensa lite tankar.. Jag mår inte direkt dåligt, men är så trött och i huvudet snurrar det en massa..
Jag tog bilen och körde till Kyrkhult, tog mig ner till sjön och satte mig på en brygga och bara andades in den härliga luften i mina lungor.. Det absolut bästa stället att rensa tankar på..
 
 
 
Kyrkhult är inte bara ett "rensa-huvudet-ställe" utan jag har en massa minnen från denna fina lilla by som ligger i Blekinge, på gränsen till Småland.. En massa barndomsminnen, både bra och dåliga.. Och jag har en massa minnen från vuxen ålder, både bra och dåliga.. 
Av mitt snart 48 åriga liv har jag bott 31 år i Kyrkhult.. Jag är född och uppvuxen där.. Mina barn är uppvuxna där.. Jag flyttade från Kyrkhult när jag var 18 år.. När jag var 24 år köpte jag och barnens pappa hus i Kyrkhult och jag kom tillbaka till min fina lilla by.. Båda våra barn var födda då, Johannes var då 2,5 år och Amanda var 8 månader.. Ett hus jag kan sakna än idag, jag älskade verkligen det lilla huset.. Grät mycket när jag flyttade därifrån 2005..

 
 
Nu är ju inte detta bilder på mitt gamla hus 😉 utan en annan vacker byggnad som ligger centralt i Kyrkhult.. Tog mig en tur där med när jag rensade ur mitt huvud.. 
Kyrkan ger också mycket minnen.. Jag döptes i Kyrkhults kyrka, ja det minns jag ju inte förstås, jag konfirmerades i denna kyrka och båda mina barn döptes här.. Min pappas begravning hölls i denna kyrkan, så både glada och ledsamma minnen finns här..
Jag är inte speciellt religiös, men jag älskar kyrkor.. Det är ju oftast vackra byggnader.. Och när jag går in i en kyrka så blir jag alldeles lugn..
 
 
 
 
Kyrkhult var en välbesökt kurort i slutet av 1800-talet till början av 1900-talet. Då byggdes denna restaurangbyggnad med.. Här var det bl.a disco när jag var i tonåren.. Den har använts mycket till fester och jag har varit här och fotograferat gäster på trappen till ett antal bröllop.. Byggnaden har inte skötts jättebra de senaste åren, men nu har det tagits tag i.. Parken har blivit kanonfin och jag tror att byggnaden har renoverats lite.. En sådan fin byggnad skall inte förfalla, den måste tas om hand och leva vidare..

Jag lyckades rensa huvudet en aning.. Och Kyrkhult kommer jag köra till nästa gång med.. Jag har ingen släkt eller vänner jag umgås med kvar där, men Kyrkhult är ju lika vackert ändå.. Så Kyrkhult, vi ses snart igen!!
Låter som jag har jättelångt dit, men det är bara 1 mil, så jag kan ta mig dit när jag vill..

Nu skall jag köra till jobbet och tillbringa min natt där..
Njut av livet!!

//Maria
 
Till top